Úterý, 30 dubna, 2024

Instalatérské firmy by měly mít web ošetřený problematikou SEO

Jestliže se vám porouchá plynový kotel v polovině ledna, venku je deset stupňů pod nulou a během hodiny teplota v domě klesne na patnáct stupňů, co uděláte? Pravděpodobně vyhledáte instalatérský havarijní servis, aby situaci řešil pokud možno co nejrychleji, protože jsou v ohrožení životy a zdraví osob. Při hledání instalatérů na Internetu budete zřejmě zadávat klíčová slova jako „havárie plynu, závada plynového kotle, havarijní servis instalatéři“ apod. Vyhledávač vám pak vyhodnotí instalatéry, kteří jsou nejblíže vašemu bydlišti, ale ne vždy to bude odpovídat vašim představám. Někteří mohou být daleko a jiní zas neprovádí havarijní operace mimo běžnou pracovní dobu.

instalatérské práce

Tímto jsme chtěli naznačit všem instalatérům, kteří by rádi nabízeli havarijní servis v rámci pracovní činnosti, aby si dali pozor právě na internetové vyhledávače. Ty totiž zařazují do předních pozic pouze takové zdroje, které mají ošetřené SEO pro Prestashop. Problém tkví v tom, že pokud se e-shop-rychle SEO podcení, vyhledávač ve vašem regionu nemusí nalézt vhodného instalatéra a lidem pak nabídne firmu z jiného okresu, pochopitelně velmi daleko od jejich bydliště.

problematika SEO

Můžete mít velmi dobře zpracovaný web, ale jakmile nemáte v pořádku SEO, vyhledávač se s vámi příliš nebaví a budete přicházet o zákazníky a zároveň to bude komplikovat situaci i lidem, kteří se ocitnou v tíživé situaci. SEO je zkrátka velmi důležitou součástí procesu současného internetového prostředí, protože většina činností tu stojí a padá právě na vyhledávačích.

Internet je dnes sice nejdůležitějším a nejobsáhlejším informačním portálem, ale je to něco jako zavřená kniha, a chcete-li v ní začít listovat, musíte začít vyhledáváním příslušného textu. Jistou výjimkou je pouze znalost přesné URL adresy (http nebo https), ale to byste si museli adresu přesně zapamatovat a někam zapsat a mnohdy je to zhola nemožné a v každém případě neuvěřitelně nepraktické. Nehledě na to, že se adresa příslušného webu může časem změnit.