Úterý, 30 dubna, 2024

Co dělat při menstruačních bolestech?

Některé ženy prožijí menstruaci v naprostém klidu, kdy je téměř nic netrápí. Ale během menstruace kolísají naše hormony a všechny procesy, které v našem těle dějí mohou mít za následek změny nálad, zvýšenou únavu, podrážděnost nebo bolesti břicha. Některé z těchto obtíží během menstruace alespoň jednou pociťovala více než polovina ženské populace. https://www.novinky.cz/zahranicni/380109-svetova-populace-dal-roste-avsak-stale-pomaleji.html

bolesti

Pojďme se podívat na některé tipy, které vám usnadní období menstruace.

Zvolte si co nejpohodlnější formu ochrany

Nedávejte na to, co je nejpříjemnější pro vaši kamarádku, nebo co jste se dočetli an internetu. Důležité je, aby volba hygienické ochrany byla pohodlná vám. Ať si zvolíte vložky, tampóny, menstruační kalíšek nebo menstruační kalhotky, důležité je, aby vyhovovali vám.

Horká sprcha

Horká sprcha vám pomůže uvolnit vaše tělo, svaly a můžete pomocí ní bojovat nejen proti špatné náladě, ale také proti bolestem břicha.

Nahřívací polštářek

Stejný případ je i nahřívací polštářek. Ten se naplní horkou vodou a vydává velmi příjemné teplo. Pokud vás trápí bolesti břicha, lehněte si na záda nebo na bok a polštářek si přiložte na bolestivou oblast.

Nepijte studené nápoje

I když je léto, snažte se během menstruace vyhýbat extrémně studeným nápojům. Na led tedy raději zapomeňte. Studené nápoje mohou zhoršovat vaše bolesti.

žena

Noste černé oblečení

Ať si dáváme pozor, jak chceme, někdy prostě nezabráníme nehodě. Proto není dobrý nápad během menstruace, hlavně na začátku, kdy bývá nejsilnější, nosit světlé oblečení. I pro vaši psychickou pohodu bude určitě lepší, zvolíte-li tmavé oblečení, na kterém případně nebude skvrna tak vidět.

Mějte při ruce taštičku první pomoci

Pořiďte si malou taštičku, z které si uděláte taštičku první pomoci během menstruace nebo pro případ, kdy vás menstruace překvapí neočekávaně. Dejte si do ní dostatečnou zásobu menstruačních pomůcek, náhradní kalhotky, vlhčené ubrousky a léky proti bolesti.